top of page
Zoeken
  • Conny Scholten

Kwetsbaar door oude patronen ten tijde van spanning

Wat kunnen we kwetsbaar worden, kwetsbaar in het vervallen in patronen als het minder goed met ons gaat. We onder spanning staan.

Dat betekent niet dat er direct een diagnostiek of medische behandeling noodzakelijk is.

Het is namelijk iets menselijks, deze patronen zijn even oud als jezelf bent.

 

Net als jij mogen deze patronen er zijn, ze hebben je namelijk wel gebracht waar je nu staat. Op het moment dat je merkt dat ze je tegen werken weet je dat ze niet meer passend zijn en krijg je er last van.

Mijn Oma zei vroeger:” Als je ergens last van hebt moet je zien dat je er gemak van krijgt.”

Tegenwoordig noemen we dit “Omdenken”.

 

Je kunt iets voor je laten werken in plaats van er last van te hebben. Dat is toch fantastisch!!

In de ervaringen die ik heb opgedaan en heb mogen ervaren is het opvallend dat vaak juist je kwaliteit in tijden van spanning tegen je gaan werken. Je gaat als het ware nog harder je kwaliteit gebruiken waardoor je vastloopt.

 

Voorbeeld hiervan is dat een van je kwaliteiten is dat je heel daadkrachtig kunt zijn. In tijde van spanning kan het zijn dat je door je daadkracht overmatig gaat gebruiken waardoor je ongeduldig wordt en misschien ook wel drammerig.

 

Het mooie is dat wijzelf hier invloed op kunnen hebben, wij kunnen als geen ander inzicht krijgen in onze eigen patronen en deze ombuigen naar wat wel voor ons werkt. En we weer in onze kracht kunnen komen staan.

Dankzij onder andere de ervaring met mezelf, anderen en trainingen in mindfullness based cognitieve therapie, Oplossingsgerichte therapie en Innerlijke Kind Therapie heb ik een weg gevonden om dit praktisch toepasbaar te maken.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page